24 februari 2010

BROTHERS

Ny film av Jim Sheridan som tidigare gjort bl. annat Get Rich or Die Tryin' (2007) med 50 Cent och The Boxer (1997) med Daniel Day Lewis.

Filmen handlar om bröderna Tommy (Jake Gyllenhaal) och Sam (Tobey Magurie) Cahill, där Tommy är nyss utsläppt från fängelset och Sam är favoritsonen som gått i faderns fotspår och blivit militär. Sam ska åka till Afghanistan när Tommy kommer ut och de får endast en kväll tillsammans med resten av familjen som består av Sams fru Grace (Natalie Portman), deras två små flickor och brödernas mamma med nya fru.

Tommy och Grace har aldrig kommit överens men när Sam försvinner i en helikopterkrasch och dödsförklaras så kommer de två varandra nära, kanske till och med lite för nära för när det sen uppdagas att Sam lever så börjar problemen.

Filmen är en remake av Susanne Biers Brothers (2004) och det känns som den danska lättsamheten skiner igenom på sina ställen på ett väldigt avslappnande och fint sätt. Jag gillar denna film, den engagerar mig som tittare och får mig att känna något för karaktärerna och deras val och det betyder något.

Har biopremiär den 26 februari 2010.

Inga kommentarer: